Кметът Ивайло Крачолов се срещна с инвеститори от Турция.  Той

...
Кметът Ивайло Крачолов се срещна с инвеститори от Турция.  Той
Коментари Харесай

Турски инвеститори заявиха интерес към община Чирпан на среща с кмета Ивайло Крачолов

Кметът Ивайло Крачолов се срещна с вложители от Турция. 

Той презентира региона със своите характерности, характерните благоприятни условия и тактики за развиване на промишлеността. Бизнесмените са от парфюмерийната промишленост, създават дълги години есенция за козметични и санитарни артикули, имат пазари на шест континента,  годишният  оборот на компанията е над 70 млн. евро. Намеренията им са да разширят бизнеса си, изграждайки индустриални цехове на повърхност от  10 декара, като  седем от тях да са застроени.

„ Радвам се да чуя, че форумите и плановете ни за икономическо развиване са мотив за удобни мнения за нашата община “, сподели Крачолов, когато гостите оповестиха, че положителни думи е занесла в родината им делегацията, взела участие в интернационалния стопански конгрес в Чирпан през м. септември.

След двучасовата среща кметът сподели на вложителите два терена – държавен и общински, които дават отговор на техните планове. Той показа и нормативните процедури в българското законодателство, което бизнесмените към този момент познават.

В работната среща участваха и изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, Исмет Чавушуглу – член на УС на ТПП-Стара Загора и националният представител Атанас Михнев, зам.-председател на ПК по външна политика.

През м. април вложителите ще потвърдят своята подготвеност за инвестиция на територията на община Чирпан, която те дефинират като доста добра локация със съществени благоприятни условия за реализирането на компании като тяхната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР